Bedplassen


Elke ochtend wordt je kind wakker met een natte luier of in een nat bed. Vervelend dat je kind nat is terwijl het zo graag droog wil slapen. Je merkt de teleurstelling bij je kind.

Bedplassen is voor kinderen en ouders een lastig probleem. Ondanks dat er weinig over gesproken wordt komt het toch veel voor. Er is een grote groep kinderen vanaf 7 jaar die nog regelmatig in bed plast. Met vervelende consequenties voor je kind. Je kind durft niet te logeren, wil niet mee op kamp en schaamt zich enorm. 

Kinderen die in bed plassen kunnen met goede begeleiding volledig droog worden. Ik spreek uit ervaring! Gedurende mijn werk op de polikliniek van Kindergeneeskunde heb ik vele gemotiveerde kinderen en ouders mogen trainen met bijna 100% resultaat. 

 

Werkwijze :

  • Voorafgaand aan het consult wordt er een vragenlijst toegezonden met het verzoek deze in te vullen en retourneren.
  • Ik adviseer u over een geschikte plaswekker.
  • U schaft de plaswekker aan (machtiging te verkrijgen via uw huisarts/jeugdarts om eventueel in aanmerking te komen voor vergoeding van de plaswekker door uw zorgverzekering).
  • Intake gesprek zal plaatsvinden met ouders en kind. Jullie krijgen uitleg over het gebruik van de plaswekker en het uitvoeren van de juiste plaswekkertraining. Daarnaast geef ik adviezen afgestemd op de situatie van je kind. Indien nodig overleg ik met jullie huisarts over medicatie. Na deze intake kunnen jullie starten met de plaswekkertraining. 
  • Uiterlijk één week na de start van de plaswekkertraining zal er een telefonisch consult plaatsvinden.
  • Hierna zal in overleg besloten worden hoe vaak een telefonisch vervolg noodzakelijk is. Te denken valt aan 1 tot 3 telefonische consulten.

 

Tarief:

 

Gesprek Duur Uurtarief
Intake gesprek 60 minuten € 65,00
telefonisch consult € 15,00