Leefstijlverbetering voor kinderen


Mag ik een snoepje? Dit vraagt je kind niet één keer maar de hele dag door. Je zegt nee maar je kind blijft zeuren en de focus op (ongezond) eten houden.  Of ontstaat er strijd tussen jou en je kind als het iets niet mag eten? Of blijft je kind drammen om zijn of haar zin te krijgen?   Zeurt je kind om de I-pad en wil het niets anders of is moeilijk aan te zetten tot iets 'actiefs'?

Hoe zorg je dat je niet continu in de negatieve spiraal beland maar dat er ruimte is voor ontspanning met je kind?

Al deze zaken hebben met de leefstijl van je kind te maken. Voor de ouder is het de kunst om grenzen te stellen en gezond gedrag bij je kind aan te leren. Gezonde gewoontes; iets waar je kind zijn of haar leven mee vooruit kan!

 

Herken je (onder andere) deze situaties en zou je hier graag ondersteuning in willen? Neem dan contact op om samen een plan van aanpak op te stellen.

 

Werkwijze:

  • Telefonische kennismaking: In dit telefonisch contact zal ik een inschatting maken of er mogelijkheden zijn tot een passend hulpaanbod. Hierna kunt u bepalen of u een afspraak wilt maken voor een intake gesprek.
  • Intakegesprek: Hierin zal de hulpvraag gedefinieerd en geformuleerd worden. Dit zal worden vastgelegd in een 'contract' waarin onder andere ook de duur en frequentie van de coachsessies worden opgenomen. Plan van aanpak wordt gemaakt. In overleg met u zal er een inschatting worden gemaakt wanneer en hoe uw kind bij het plan wordt betrokken.
  • Vervolg gesprekken: Aan de hand van het plan zal er uitleg, inzicht en advies gegeven worden en kunt u als ouder situaties inbrengen die u graag wil bespreken. Houdt rekening met 2 á 3 vervolggesprekken, afhankelijk van het gewenste doel.

 

Zie voor meer informatie: